CSI / Rusia

ÎNCEPUT DE RĂZBOI CIVIL ÎN UCRAINA? Ocupanții amenință că ocupă toată țara

(20:22) Separatiștii au instalat un "bloc-post" în orașul Bryanka (7 km. de Stahanova). Martoriia firmă că activiștii sunt localnici.

(20:10) Video cum un Mig-29 survolează coloana de TAB-uri.

(19:52) Congresul partidului regiunilor a votat pentru organizarea unui referendum pe data de 25 mai. Ei speră să introducă în constituție limba rusă – limbă oficială dar și solicită descantralizarea puterii.

(19:40) Din pozele publicate de presa ucrainenă rezultă că persoanele înarmate din Kromotorsk nu fac parte din armata Federației Ruse (foto).

(19:00) Presa rusă scrie că Ianukovici ar urma să meargă în Donețk pe 20 aprilie.

(18:40) În localitate Enakievo separatiștii au blocat clădirea administrației locale.

(17:26) Compania de stat ucraineană Naftofaz a cumpărat ieri 3,9 milioane de metri cub de gaze în regim revers prin Polonia. Conform înțelegerii actuale, Ucraina ar putea cumpăra în acest fel în jur de 10 milioane de metri cubi de gaze. 

(17:22) Serviciul de securate al Ucrainei anunță că Ianukovici este controlat de către contra-spionajul militar rus.
Video din Kramotorsk, militarii trec de blocada separatistă doar după ce amenință cu detonarea uni grenade:

(17:10) Mai multe TAB-uri din Kramotorsk care erau blocate de către protestari separatiști au reușit să scape.


(Primăria din Donețk este coupată de separatiști)


(FOTO via BBC)

(17:00) Mariupol: În jurul clădirii administrației locale ocupate de separatiști sunt văzuți "oameni verzi" cu măști și bâte.

(16:55) 50 de militari ucraineni sunt luați ostatici de către spetznazul rusesc în Kramotorsk.


Teroriști în Slaviansk

(16:54) Militarii răpiții în Slaviansk sunt amenințați că în două luni vor ocupa toată Ucraina.

Reportaj BBC:

(16:52) Georg Streiter a declarat astăzi că Kiev nu se poate resemna cu ocuparea clădirilor de miliție sau de administrației de către persoane înarmate, anunță Reuters.


(Forțele ucraineane se poziționează în regiunea de est)


(16.20) Separatiștii din estul Ucrainei au primit ordinul să ucidă 100-200 de oameni, astfel creând un motiv pentru introducerea trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei, scrie unian.net. Informația ar face parte dintr-o convorbirile dintre separatiștii din estul Ucrainei și colaboratorii forțelor speciale din Rusia, care a fost interceptată de Serviciul de Securitate din Ucraina.



(15.48) NATO întărește apărarea aliaților săi din est. 
"Astăzi am luat o decizie cu privire la pachetul de măsuri militare pentru a consolida apărarea noastră.Vom avea mai multe avioane in aer, mai multe nave pe apă și o disponibilitate mai mare la sol", a spus la Bruxelles, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
(15:35) 23-25 de ofițeri ai GRU din Federația RUsă au fost reținuți astăzi de către serviciul de securitate. Conform declarațiilor oficiale, această rețea de agenți a fost creată în 2-3 ani.

(15.34) Consiliul municipal Donetsk și-a reluat activitatea, în ciuda faptului că este ocupat de separatiști. 



(UPDATE 14.18) Regiunea Doneţk este survolată de către un avion de vânătoare. Potrivit informaţiilor, acesta se "învârte" în jurul administraţiei din regiune, scrie unian.net.



(UPDATE 14.17) Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, pe marginea situaţiei din Ucraina. Putin i-a cerut secretarului ONU să se ia o poziţie clară în raport cu acţiunile anticonstituţionale făcute de guvernarea de la Kiev în sudul Ucrainei.


(UPDATE 14.08) Președintele APCE, An Braser, susține că este speriată de ceea ce se întâmplă în Ucraina și consideră că Rusia dorește să destabilizeze întreaga regiune, titrează dw.de.



(UPDATE 14.05) Ministrul Apărării a mers la Kramatorsk, însă a negat că ar fi vorba despre o stare de urgență. "Autoritățile nu intenționează să introducă o stare de urgență din cauza evenimentelor din estul Ucrainei", a declarat prim-viceprim-ministrul Vitali Iarema.

(UPDATE 13.57) Ucrainenii au adunat pentru armată mai mult de 100 de milioane de grivne. În data de 15 aprilie, în cadrul campaniei "Susține armata Ucrainei", în contul ministerului Apărării au fost transferați peste 100 de milioane de grivne. 


(UPDATE 13.54) Primăria din Donețk a fost ocupată de separatiști. Potrivit unei postări pe Twitter, instituția funcționează dar că este păzită. 

(UPDATE 13.26) Grupările armate proruse din estul Ucrainei au ordin ‘să tragă pentru a ucide’ asupra militarilor ucraineni, au anunțat miercuri Serviciile speciale ucrainene /SBU/, relatează AFP. 


‘Convorbirile interceptate între sabotorii ruși dovedesc faptul că acțiunile de sabotare din estul Ucrainei sunt dirijate de ofițeri ai serviciilor de informații militare ruse care dau ordine cinice de ‘a trage pentru a ucide’ în direcția militarilor ucraineni’, se arată într-un comunicat al SBU.

(UPDATE 13.04)  Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, consideră că în estul Ucrainei acţionează grupuri înarmate, care au venit în ţară din străinătate, scrie unian.net. "Grupurile se coordonează între ele la un nivel profesionist şi se repetă scenariul Crimeii", a spus oficialul.

(UPDATE 12.57) Persoane necunoscute au blocat calea ferată din Kramatorsk

(UPDATE 12.37) Ministerul Apararii de la Kiev a infirmat informaţia despre capturarea blindatelor de către separatişti. Oficialii ucraineni mai spun că în oraşul Kramatorsk nu au intrat vehicule militare ale Federaţiei Ruse.

(UPDATE 12.36) Slaveansk 

(UPDATE 12.30) Kramatorsk

(UPDATE 12.15) Slaveansk 

(UPDATE 12.19) Rusia se ocupă cu exportul de teroriști în Ucraina li susține înarmarea luptătorilor în estul țării. Declarația a fost făcută de către premierul Ucrainei, Arsenii Iațeniuk, la ședința de astăzi a Guvernului. 

(UPDATE 12.13) Banca Mondială va majora prima tranşă de ajutor pentru Ucraina până la 750 de milioane de dolari. Prima sumă de bani ar putea fi disponibilă în luna mai, scrie unian.net.

(UPDATE 12.04) Pe cer zboară avioane de luptă, se anunță într-o postare pe Twitter

(UPDATE 12.00) Presiunile Occidentului asupra Rusiei par să se înteţească. Consiliul NATO se va reuni astăzi pentru a discuta despre posibile măsuri de susţinere a Ucrainei, inclusiv militare. Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, l-a ameninţat la telefon pe Secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei, Andrei Parubii.

(UPDATE 11.58) Ministerul Apărării de la Kiev a confirmat faptul că doi militari ucraineni au fost luaţi ostatici. În acest moment autorităţile iau măsurile necesare pentru ca aceştia să fie eliberaţi, scrie unian.net.

(UPDATE 11.51) Vehicule blindate rusești în Kramatorsk nu sunt. Este vorba despre o dezinformare din partea FSB, care atâță separatiștii, se menționează într-un anunț pe Facebook. Forțele speciale ruse în grupuri mici încearcă să treacă frontiera ruso-ucraineană. Probabilitatea de invazie a celui de-al Doilea corp de ocupație rusă este foarte mic, dar nu zero, se menționează în postarea de pe site-ul de socializare.

(UPDATE 11.48) Mișcarea Antimaidan din Odesa anunță desprea crearea republicii Odesa, scrie russian.rt.com.
(UPDATE 11.44) Între separatiști și militari s-a iscat un conflict la Kramatorsk

(UPDATE 11.39) Separatiștii pro-ruși profită de vehicule blindate din Ucraina, titrează The Guardian

(UPDATE 11.34) În Donețk și regiunile Lugansk, au fost incluse în grila de programe canale rusești, asta în ciuda faptului că anterior acest lucru a fost interzis. Prin urmare, la Lugansk 40 din cei 57 de operatori, în ciuda hotărârei judecătorești de a interzice difuzarea canalelor rusești, au dat starul difuzării acestor canale. La Donețk 12 din 118 operatori de cablu difuzează canalele rusești.

(UPDATE 11.19) Persoane necunoscute au luat șase TAB-uri în Kramatorsk și Slaveansk și au arborat pe acestea steagul Rusiei.

 

(UPDATE 11.13) Un protestatar a fost aruncat de la etajul doi al unei clădiri de către șeful miliției din Gorlovki. 

(UPDATE 11.05) "Oamenii verzi" gonesc reporterii

(UPDATE 11.02) Localnicii din Kramatorsk au încercat să blocheze coloana militară. Soldații au tras în aer câteva focuri de armă.



(UPDATE 10.58) Mai mulți separatiști au fost capturați în apropiere de Kramatorsk, ca urmare a startului dat al operațiunii anti-teroare

(UPDATE 10.54) În încercarea de a transfera tehnica militară, soldații ucraineni s-au ciocnit de localnici.

(UPDATE 10.47) Activistul din Sumy, redactorul unui ziar, Eugen Polojia a fost grav bătut în propriul garaj. Informația a fost plasată pe Facebook. Jurnalistul s-a ales cu mai multe răni, iar mâna strângă i-a fost ruptă.

(UPDATE 10.38) La intrarea în Sumy sunt instalate puncte de obstacole pentru a bloca intrarea separatiștilor. 

 

(UPDATE 10.35) Serviciul de securitate din Ucraina a reținut unul din organizatorii revoltelor din Lugansk. Este vorba despre un cetățean ucrainean care a organizat revolte în Lugansk 06-10 aprilie.

(UPDATE 09.58) Mai mulți jurnaliști au scris pe Twitter, că în Kramatorsk a fost adusă tehnica militară. Potrivit acestora pe strada Ostrovski staționează șase mașini militare.

(UPDATE 09.56) Observatorii militari OSCE au sosit în regiunea Sumy

(UPDATE 08.43) O hartă a punctelor fierbinţi din regiunea Doneţk a fost publicată pe internet. Potrivit acesteia, separatiştii şi diversanţii ruşi îşi menţin poziţiile în câteva oraşe din Doneţk, în clădirea secţiei de miliţie din Gorlovka, iar pe sediul consiliului orăşenesc din Jdanovka încă mai flutură drapelul aşa-numitei "republicii Doneţk". 

Totodată, presa din Ucraina anunţă că sub controlul invadatorilor se află consiliul orăşenesc din Makeevka, primăria din Mariupol, consilul orăşenesc din Kramatorsk, comitetul executiv din Harţîzsk.

În localitatea Enakievo, teroriştii au ocupat consiliul orăşenesc şi sediul miliţiei. În Slaveansk, în afară de sediile miliţiei şi Serviciului de Securitate, activiştii proruşi au instalat şapte puncte de control.

(Știre inițială) Armata a preluat aerodromul militar din apropierea oraşului Kramatorsk, din regiunea Doneţk, ocupat anterior de separatişti.

Între patru şi 11 morţi au fost înregistraţi în urma asaltului trupelor ucrainene a aeroportului de lângă Kramatorsk, unde soldaţii ucraineni au venit cu blindate. Totuşi, aceste informaţii nu au fost confirmare de Kiev. Trupe ucrainene au fost desantate din două elicoptere chiar în oraş, dar s-au retras după o primire ostilă a localnicilor.

sursa: publika.md/censor/timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *