Eveniment

Instanţa de judecată a decis lichidarea proprietarului Kentford SA „CTI-Capital”

Decizia a fost adoptată în urma acţionării în judecată de către unul din acționari, compania „Cenar” SRL, căreia îi aparţin 17.42 procente din acţiuni. Cauza de acţionare în judecată a fost încălcarea îndelungată a prevederilor legislației privitor la drepturile acționarilor. Potrivit deciziei judecătoreşti, în SA „CTI-Capital” va fi efectuată o revizie, pentru care se duc tratative deja cu una dintre cele mai profesioniste şi autoritare companii de audit. Din spusele reclamantului, compania „Cenar” SRL, există probe de retragere ilegală de fonduri din societate în folosul acționarului majoritar SA „CTI-Capital”.

Totodată, instanţa de judecată a numit administrarea fiduciară a societăţii în persoana administratorului actual, Alexandru Panov. În ceea ce priveşte restul persoanelor, care au dreptul la semnătură şi la luarea deciziilor, acestora le-a fost suspendată îndeplinirea obligaţiunilor.

Notă:
Acţionarii SA „CTI-Capital” sunt trei persoane juridice – „Kentford Capital Corporation” SA (81,92%), „Cenar” SRL (17,42%), „Brisco” SRL (0,84%). Clădirea de oficii Kentford reprezintă una dintre cele mai prestigioase construcţii de acest fel din Moldova. În această clădire îşi au oficiile unele dintre cele mai mari companii moldoveneşti şi străine, proiecte internaţionale şi instituţii mass-media.
Compania „Cenar” SRL deţine mai multe proprietăţi imobiliare comerciale, de asemenea implementează un şir de proiecte în domeniul agriculturii.

(D. C.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *