Actualitate

Înstrăinarea ilegală de terenuri în Bubuieci. Vinovații riscă până la 15 ani de închisoare

Pe 11 decembrie 2017, viceprimarul comunei Bubuieci a fost reținut de ofițerii CNA, în dosarul deposedării Primăriei de patru terenuri, fapt care a cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de lei.

În fapt, factorii de decizie din cadrul Primăriei Bubuieci, în complicitate cu alte persoane, au pus în aplicare o schemă ilegală, în scopul obţinerii gratuite a unor loturi de pământ aflate în proprietatea administraţiei publice locale a comunei Bubuieci.

Potrivit materialelor cauzei, funcționarii, împreună cu un complice, urmărind scopul înstrăinării a patru terenuri, ce aparţineau primăriei, ar fi identificat persoane, din alte localităţi ale ţării, cu numele şi prenumele identice cu ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri. După ce au intrat în posesia terenurilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele unuia dintre funcționarii primăriei implicați în schemă, care în cele din urmă, le-a vândut unor terţi.

Pe terenurile în cauză a fost aplicat sechestru. Iar organul de urmărire penală a calificat acțiunile învinuiților în baza art. 191 alin.(5) din Codul penal (delapidarea averii străine săvârșită în proporții deosebit de mari), și dacă aceștia vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 15 ani.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *