CSI / Rusia

Într-un discurs plin de minciuni, Putin acuză Occidentul că nu i-a lăsat altă opțiune decât să invadeze Ucraina

Nu este surprinzător faptul că președintele Rusiei Vladimir Putin, glorifică trecutul sovietic în discursul susținut de Ziua Victoriei la Moscova, spune Katarzina Zisk, expert militar și profesor în cadrul Institutului Norvegian pentru Studii de Apărare, potrivit BBC.

În discursul său de „Ziua Victoriei”, Vladimir Putin a repetat acuzațiile false la adresa NATO și Occidentului ”că ar fi plănuit un atac nuclear” și a vorbit despre lupta „naziștilor ucraineni”. Katarzina Zisk explică faptul că acest lucru face parte dintr-o strategie de a arăta că Rusia este o fortăreață aflată sub asediu și orice eșec al său se datorează Occidentului.

„În decembrie anul trecut, am propus un tratat pentru garanții de securitate. Rusia a solicitat o soluție de compromis, dar fără folos. Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. S-au răzbunat nu doar pe întreaga lume, au vrut să cuprindă totul, dar noi nu vom renunța niciodată la iubirea pentru patria noastră mamă, pentru tradiții și strămoșii noștri”, le-a transmis Putin celor 11.000 de soldați din Piața Roșie.

„El pune Rusia în acest rol de victimă”, explică expertul militar. „Asta, și pentru a justifica și a da un sens acestui război”.

Expert militar: Rusia se declară o victimă

Zisk mai spune că a fost surprinsă că președintele Rusiei nu i-a menționat în discursul său pe ”trădătorii pro-occidentali” din Rusia pentru a-i face țapi ispășitori pe toți cei care pun sub semnul întrebării războiul din Ucraina.

Un punct important al intervenției lui Putin la Parada de Ziua Victoriei a fost momentul în care acesta ”a sugerat că Rusia a fost în război cu NATO, precum și cu Ucraina”, subliniază profesorul Zisk. 

„Țările NATO nu au vrut să ne asculte și asta înseamnă că, în realitate, aveau alte planuri, iar noi am văzut asta. Pregăteau o altă operațiune în Donbas, o agresiune împotriva teritoriilor noastre istorice, inclusiv Crimeea. Au mutat trupe în vecinătatea teritoriilor noastre. Am văzut cum SUA și minionii săi ne-au amenințat”, a acuzat Putin.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *