Actualitate

Întreprinderea de Stat “Registru”, obligată să-i plăteasca lui Birștein 7,8 milioane de dolari

Prim-ministrul interimar Iurie Leanca a avut astazi o sedinta de lucru in acest sens cu ministrul Justitiei, Oleg Efrim, ministrul Finantelor, Veaceslav Negruta si cel al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, Pavel Filip.

Prim-ministrul interimar a opinat ca situatia creata contureaza mai multe probleme, inclusiv una de sistem. “Este inadmisibil ca una din cele mai importante functii ale statului cum este documentarea populatiei sa fie expusa riscului, din cauza problemelor cu care se confrunta o intreprindere de stat. Acum, insa, trebuie sa luam masuri de urgenta pentru a identifica o solutie si a nu admite perturbarea procesului de perfectare si eliberare a actelor de identitate cetatenilor tarii noastre”, a mentionat Iurie Leanca.

Premierul interimar s-a aratat nemultumit de modul in care litigiul in cauza a fost gestionat pana la momentul de fata, precizand ca anume in scopul monitorizarii riguroase a problemei date, prin dispozitia prim-ministrului din 10 ianuarie 2012, a fost instituit un grup de lucru, format din reprezentanti ai mai multor ministere.

In acest sens, Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor va intreprinde actiunile necesare in vederea asigurarii in continuare a activitatii eficiente a IS „Registru”.

Ministerul Justitiei va efectua o analiza detaliata a situatiei prin prisma respectarii procedurii de examinare a litigiului in instanta si va sesiza CSM daca se vor constata abateri de la norma imperativa.

In anul 2011, firma Intercomsoft, controlata de milionarul Boris Birstein, impreuna cu firma Andimit, a inaintat pretentii in instantele locale fata intreprinderea Registru si doua ministere, cerand 103,76 milioane de dolari (circa 1,24 miliarde de lei).

via protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *