Actualitate

Întrevedere cu o delegație de militari de rang înalt din Armata SUA / FOTO

Delegația este constituită din 17 generali și amirali, participanți ai cursului Capstone, care se află în țara noastră în cadrul unei vizite regionale, cu scopul de a se informa despre securitatea națională și politica externă.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Veaceslav Untilă a trecut în revistă principalele acțiuni ale Comisiei pentru menținerea securității țării, referindu-se la efectuarea controlului parlamentar, activitatea specială de investigații, activitatea Serviciului de Informații și Securitate, elaborarea Strategiei securității naționale etc.

Președintele Comisiei s-a referit și la provocările actuale în domeniul securității statului și le-a vorbit militarilor despre situația din regiunea transnistreană.

Veaceslav Untilă și-a exprimat recunoștința pentru asistența SUA în domeniul securității și apărării. „Din 1992, Republica Moldova a fost doar un consumator de securitate, însă, începând cu 2006, datorită inclusiv suportului partenerilor americani, a devenit un furnizor al securității. Sub egida ONU, ofițerii noștri participă la acțiuni pacificatoare. Avem ostași în Kosovo, Ucraina, Irak și în alte teritorii unde au loc conflicte militare”, a menționat Președintele Comisei.

Un grup de ofițeri de rang înalt din ale Statele Unite ale Americii se află într-o vizită de lucru în țara noastră în perioada 12-16 februarie 2016.

Sursa: untila.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *