Editorial

Învierea de obște

Dacă reușim să înțelegem și acceptăm această biruință a omenirii prin firea umană a lui Iisus Hristos, putem să înțelegem că moartea e doar o trecere. Și până la urmă acesta este sensul deplin al credinței noastre. În capitolul 15 din Întâia epistolă către corinteni, Sfântul Apostol Pavel spune foarte clar că dacă nu există înviere atunci credința noastră e zadarnică.

Lucrul cel mai greu de conceput cu mintea pentru orice credincios e învierea cu trupul, credință întâlnită doar în creștinism. Spre deosebire de alte religii ale lumii, care cred și acceptă că spiritul e nemuritor, iar trupul este doar un recipient trecător, noi credem și mărturisim că la sfârșitul vremurilor va exista o înviere de obște, a tuturor, de care va avea parte și trupul.

E drept că Sfântul Apostol Pavel a vorbit despre faptul că trupurile noastre vor fi pnevmatizate (înduhovnicite), așa cum a fost trupul Domnului după înviere, când a putut trece prin ușile încuiate, dar care nu era doar un trup aparent. De aceea îi spune Iisus lui Toma să pună degetul în coasta Sa (Ioan, 20), pentru că avea același trup, ce pătimise răstignirea.

E cu adevărat un lucru greu de înțeles cum trupurile tuturor oamenilor vor reveni la viață, dar e învățătura credinței noastre, iar credința înseamnă acceptarea unor învățături neverificabile.

Astăzi e sărbătoarea Izvorul Tămăduirii când preoții noștri sfințesc apele și de aceea am vrut să ne amintim aceste lucruri, fiindcă învierea Domnului a adus învierea tuturor. Apostolul Petru, în epistolele sale, ne spune chiar mai multe despre ceea ce va veni, când scrie: „am văzut cer nou și pământ nou".

Să ne bucurăm de aceste mari sărbători și să cerem în rugăciune întărirea credinței. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *