Eveniment

Ion Donică a luat Premiul Mare

Premiile au fost la fel de diverse precum au fost și filmele din cadrul festivalului. Totuși bucuria cea mare a avut-o publicului moldovean căci principalele premii din cadrul festivalului au ajuns la doi regizori autohtoni.

Premiul I și Trofeul cadRO, în valoare de 10 mii lei, a fost decernat regizorului moldovean Victor Bucătaru, pentru filmul „Masacrul inocenților”, un film despre masacrul organizat de către Federația Rusă în tânăra RM, din 1992. Mai mult, Ministerul Afacerilor Interne a adăugat la aprecierea juriului CRONOGRAF un premiu în valoare de 20 mii lei.

Totuși, sala a izbucnit cu aplauze atunci când tânărul regizor Ion Donică a fost invitat să primească Premiul Mare și Trofeul Festivalului, pentru documentarul „La marginea pădurii”. Premiul a fost oferit de Institutul Cultural Român și este în valoare de 1500 euro. Juriul a decis să acorde acest premiu „unui film care ne-a convins că există speranță și la marginea societății, pentru onestitatea demersului și măiestria prelucrării acestuia”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *