CSI / RusiaUcraina

Ipoteză halucinantă: Elicopterul care s-a prăbușit cu ministrul de Interne ucrainean ar fi fost sabotat de ruși

Există temeri că elicopterul care s-a prăbușit cu conducerea Ministerului de Interne ucrainean ar fi putut fi sabotat de ruși, scrie Daily Mail, citând un oficial de la Kiev.

18 persoane, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei și alți înalți oficiali, au murit miercuri, 18 ianuarie, după ce un elicopter s-a prăbușit într-o suburbie a Kievului, potrivit șefului poliției naționale.

Nouă persoane se aflau la bordul aeronavei în momentul tragediei, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei Denis Monastirski, prim-adjunctul său Evgheni Enin și secretarul de stat Iura Lubkovici. Toți cei nouă de la bord au fost uciși. Monastirski este cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului cu Rusia în urmă cu aproape 11 luni.

Moartea lor a fost confirmată de oficialul Ministerului de Interne Anton Gherașcenko, care a sugerat că accidentul ar fi putut fi rezultatul sabotajului rusesc.

Avionul s-a prăbușit lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din Brovari, un oraș de navetiști de la periferia capitalei Kiev, la nord-est, care a fost scena unor lupte aprige la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Imaginile care circulă online au arătat ceea ce păreau a fi rămășițele carbonizate ale aeronavei amestecate cu resturi de la clădirile din apropiere și o mașină zdrobită.

Cauza accidentului nu a fost comunicată. Rapoartele inițiale au indicat ca o cauză preliminară „eroarea pilotului”, dar este în curs de desfășurare o anchetă complexă.

Un videoclip apărut după accident arătă elicopterul zburând la altitudine joasă deasupra copacilor, aparent fără dificultate, în „ultimele secunde” înainte de a se prăbuși. În filmare, nu există niciun semn de fum sau de aeronavă scăpată de sub control.

Un martor ocular care a văzut prăbușirea a spus: „Elicopterul a făcut trei cercuri deasupra Fora [un lanț de supermarketuri din Ucraina], a zburat în centru, a început să coboare brusc, a lovit clădirea, a luat foc și asta a fost”.

„Este un miracol că au supraviețuit mulți copii”, a spus un alt martor.

În urma accidentului a izbucnit un incendiu în apropierea grădiniței, iar copiii și personalul au fost mutați din clădire. Epava de la elicopter era vizibilă lângă o clădire în flăcări.

La momentul accidentului era întuneric și ceață, iar rapoartele inițiale sugerează că elicopterul a lovit grădinița înainte de a se prăbuși în apropierea unei clădiri rezidențiale.

Elicopterul era o donație din partea Franței.

Potrivit autorităților regionale, 29 de persoane au fost, de asemenea, rănite, inclusiv 15 copii, când elicopterul a căzut într-o zonă rezidenţială din Brovari, la periferia de nord-est a capitalei Ucrainei.

Adjunctul șefului biroului prezidențial ucrainean Kirilo Timoșenko a spus că ministrul de Interne ucrainean se afla în drum spre un „punct fierbinte” al războiului când elicopterul său s-a prăbușit.

După cum a explicat corespondentul BBC la Kiev, aparatele cu oficialii ucraineni zboară în general la joasă altitudine pentru a evita rachetele inamice.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *