Externe

Israelul, UE și NATO nu vor recunoaște niciodată anexarea regiunilor ucrainene

Liderii și guvernele din întreaga lume au reacționat vineri la declarația oficială de anexare a teritoriilor ucrainene Donețk, Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia de către președintele rus Vladimir Putin.

Ministerul israelian de Externe a declarat că Israelul „susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei” și nu va recunoaște anexarea celor patru provincii de către Rusia. în declarație se mai spune că Israelul a „repetat această poziție de multe ori, inclusiv în ultimele zile”.

Miniștrii de externe ai țărilor din Grupul celor Șapte (G7) au condamnat anexarea proclamată de Rusia ca fiind un „nou punct de jos” în război și au promis că vor lua măsuri suplimentare împotriva Moscovei.

„Nu vom recunoaște niciodată aceste anexări pretinse și nici „referendumurile” false desfășurate sub amenințarea armelor”, se arată într-o declarație a înalților diplomați ai Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Regatului Unit, Statelor Unite și Uniunii Europene.

„Vom impune costuri economice suplimentare Rusiei, precum și persoanelor și entităților – din interiorul și din afara Rusiei – care oferă sprijin politic sau economic pentru aceste încălcări ale dreptului internațional”, a adăugat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *