CSI / Rusia

ISW: Este puțin probabil ca planurile mari ale lui Șoigu să afecteze cursul războiul

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) analizează declarațiile ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, și ale lui Vladimir Putin la Colegiul Ministerului Apărării care a avut loc miercuri, cu privire la creșterea efectivelor armatei ruse și crearea de noi divizii. Analiștii ISW consideră că economia rusă nu va putea face față unei creșteri rapide a dimensiunii armatei, potrivit BBC.

ISW amintește că Șoigu a propus crearea unui nou corp de armată și a 17 noi divizii, dintre care trei în părțile ocupate ale regiunilor ucrainene Herson și Zaporojie.

„Este foarte puțin probabil ca Kremlinul să poată genera o forță convențională atât de mare într-un interval de timp atât de scurt încât să afecteze cursul războiului din Ucraina. Formarea de divizii este costisitoare și necesită timp”, scriu analiștii ISW.

Aceștia amintesc că Rusia nu a reușit să completeze personalul nici măcar al brigăzilor și regimentelor existente pentru invazia Ucrainei și nu a format complet divizia până în 2022, a cărei creare a fost anunțată în 2020.

„Economia rusă se află în recesiune, iar capacitatea sa de a construi divizii a fost redusă substanțial de la invazia completă a Ucrainei”, mai precizează ISW.

În același timp, notează analiștii americani, Rusia ar putea fi în cele din urmă capabilă să pună în aplicare planurile proclamate de ministrul Șoigu – dar numai dacă decide să sacrifice bunăstarea populației pentru aceasta, așa cum se făcea în URSS. În acest sens, ISW reamintește că Putin i-a asigurat pe Șoigu și pe militari, în cadrul consiliului de administrație al Ministerului Apărării, că armata va primi tot ceea ce consideră necesar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *