Politică

Kalman Mizsei: Prim-ministru trebuie să fie Leancă

Potrivit lui, liderii celor trei partide din fosta AIE ar trebui să respecte principiile democratice „pentru a menține și a continua cursul de integrare europeană a țării”.

Totodată, Mizsei consideră că partidele de guvernămînt nu ar trebui să invite Partidul Comuniștilor la discuțiile din interiorul coaliției. „Nu cred că ar fi o soluție bună”, a declarat Kalman Mizsei pentru newsmoldova.ru.

De asemenea, oficialul spune că noul cabinet de miniștri ar trebui să fie format din aceleași trei partide. „Postul de prim-ministru ar trebui să-i fie oferit, în opinia mea, domnului Iurie Leancă, care a demonstrat abilitățile necesare pentru a duce Guvernul la integrarea europeană”, a menționat Mizsei.

În opinia lui, la baza noului acord de coaliție ar trebui să se stea programul european, iar pentru a reporni Alianța, „la începutul discuțiilor, politicienii trebuie să accepte obligații reciproce, astfel, actuala coaliție va rămîne neatinsă”, a spus Mizsei.

„Moldova are nevoie de integrarea europeană. Acum, reprezentații partidelor de la conducere trebuie să-și amintească de cei cărora le-au făcut promisiuni uriașe în 2009. E timpul ca AIE să demonstreze capacitatea ei de a conduce țara sau, cel puțin, maturitatea sa politică”, a conchis Mizsei.

Sursa: noi.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *