Actualitate

Kim Jong Un ordonă confiscarea câinilor de companie, văzuţi în Coreea de Nord drept un simbol al „decadenţei occidentale”. Animalele ar putea ajunge în restaurantele capitalei Phenian

Cetăţenii nord-coreeni sunt forţaţi să îşi predea câinii de companie pentru a putea fi folosiţi drept hrană în restaurantele capitalei Phenian, scrie Sky News.

În viziunea liderului Kim Jong Un, câinii de companie sunt deţinuţi de elita capitalei şi sunt văzuţi de autorităţi drept un simbol al „decadenţei occidentale”, de vreme ce oamenii obişnuiţi deţin porci sau alte animale.

Autorităţile au identificat gospodăriile cu câini de companie şi le obligă să îi predea. Animalele vor ajunge la grădinile zoologice din stat sau vor fi vândute restaurantelor din capitală.

„Oamenii obişnuiţi cresc porci sau alte animale în gospodăriile lor, însă oficialii de rang înalt şi oamenii înstăriţi cresc câini drept animale de companie, iar acest lucru a stârnit resentimente puternice în rândurile clasei inferioare”, notează The New York Post.

În mod tradiţional, carnea de câini este populară în China şi în Peninsula Coreeană, însă consumul a scăzut semnificativ în Coreea de Sud.

Un raport al Organizaţiei Naţiunilor unite din 2018 arată că 60% din populaţia Coreei de Nord, aproximativ 26 de milioane de persoane, se confruntă în mod constant cu un „deficit de alimente”, situaţia fiind agravată de sancţiunile actualului regim.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *