Actualitate

Kozak 2 sau o simplă coincidență?

 Astfel, Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vlad Kulminski a discutat și urmează să discute astăzi acest subiect cu: Robin Dunnigan, responsabila în Departamentul de Stat de politica Statelor Unite Americii în Europa Centrală și de Est, Ann Linde, Președinta în exercițiu a OSCE, ministra Afacerilor Externe a Suediei. Frank-Walter Steinmeier, Președintele Republicii Federale Germania. Urmează discuțiile cu: Dmitry Kozak. șeful adjunct al Administrației Președintelui.

Nu vă amintește nimic acest format?

Avem SUA, Federația Rusă, Germania (jucător cheie al UE) și OSCE pe de o parte. După noi pe OSCE i-am pune în aceeași oală’ cu Federația Rusă, dar haideți să respectăm normele de etică.

Pentru noi aceste evenimente ne amintesc de vara anului 2019 cînd la Chișinău a fost înaltul Comisar European pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Brad Freden, și vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentantul special al liderului de la Kremlin pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova. Iar drept rezultat am avut schimbul de regim în țară și instalarea unei noi guvernări.

Voi ce credeți, aceste întrevederi sunt întîmplătoare? Ori se așteaptă ceva interesant pe segmentul transnistrean?

Ce a discutat delegația guvernamentală a Republicii Moldova la Moscova?

O delegație guvernamentală a Republicii Moldova se află astăzi într-o vizită de lucru la Moscova. Delegația este condusă de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. Din componența delegației face parte Vladimir Cuc, Secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Cristina Gherasimov, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe".

Deși, în comunicatul Guvernului de ieri nu am prea găsit multe date referitor la subiectele discutate, prima informație o primim de la MAE rus care ne spune:
– părțile au convenit ca relațiile moldo-ruse să fie construite în spiritul în spiritul Tratatului de prietenie și cooperare ruso-moldovenesc din 2001.
– părțile au discutat despre starea actuală și perspectivele procesului de negociere privind soluționarea transnistreană

Să fi discutat doar aceste tematici?

Sursa: Telegram Culisele Diplomației 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *