CSI / RusiaRăzboiUcraina

Kremlinul începe recrutarea bărbaților din regiunile ocupate ale Ucrainei. Toate regiunile din Rusia acordă un „ajutor frăţesc”

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri, 29 septembrie, că viitoarea sa campanie de recrutare va include pentru prima dată bărbați eligibili din patru regiuni ocupate din Ucraina.

Un alt val de recrutare în Rusia începe la 1 octombrie, dar armata i-a liniştit pe viitorii soldaţi că nu vor fi trimişi spre războiul din Ucraina, relatează vineri DPA și Ziare.com.

Noii recruţi vor fi chemaţi pentru serviciul militar de bază de 12 luni, dar acesta nu va fi efectuat în zona de război, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, responsabil pentru recrutare la Statul Major General.

Sunt destui voluntari care fac serviciul militar şi ”efectuează sarcinile corespunzătoare” în Ucraina, a precizat el.

În Rusia sunt două valuri de recrutare pe an. Conform Statului Major, bărbaţii ar trebui să se întoarcă acasă după serviciul militar. Cu toate acestea, ei se pot angaja de asemenea pentru operaţiuni de luptă în Ucraina cu contract.

Ţimlianski nu a oferit cifre concrete despre numărul de noi recruţi chemaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în timpul recrutării de toamnă. De obicei, ei sunt aproximativ 120.000. În primăvară, au fost chemați 147.000 de bărbaţi, a spus el.

Astfel, potrivit cifrelor oficiale ruse, aproximativ 300.000 de voluntari s-au înscris pentru serviciul militar în ultimele luni. În plus, 300.000 rezervişti au fost convocați în timpul unei mobilizări parţiale anul trecut.

Recrutarea din această toamnă va include, pentru prima dată, rezidenți ai teritoriului ocupat din Ucraina, inclusiv regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie, scrie Kyiv Independent. Putin a anunțat anexarea celor patru regiuni în septembrie anul trecut, după ce au organizat alegeri considerate de Ucraina și aliații săi occidentali drept „false”, potrivit CNN.

Putin a numit anexarea – nerecunoscută de majoritatea statelor lumii – „un eveniment istoric şi predestinat”

Sâmbătă, 30 septembrie, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război, transmite dpa.

Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.

Toate regiunile din Rusia acordă un „ajutor frăţesc” la efortul de reconstrucţie, a adăugat el.

„În faţa noastră se află sarcina măreaţă şi soluţia la problemele dificile, implementarea unui mare program de reconstrucţie şi dezvoltare socio-economică a regiunilor noastre istorice. Şi ne vom atinge cu siguranţă obiectivele stabilite”, a mai spus Putin în mesajul video.

Rusia a încălcat legislaţia internaţională şi a oficializat anexarea regiunilor ocupate din Ucraina prin referendumuri considerate pe plan internaţional ca frauduloase şi nelegitime. La 30 septembrie 2022, Putin a semnat acorduri cu liderii celor patru regiuni ucrainene ocupate, pe care astfel le-a proclamat drept componente ale Federaţiei Ruse.

Putin semnează decretul prin care 30 septembrie declară „ziua reunificării”

Sâmbătă, Putin a numit anexarea – nerecunoscută de majoritatea statelor lumii – „un eveniment istoric şi predestinat”. El le-a mulţumit locuitorilor din teritoriile ocupate, afirmând că hotărârea lor a întărit Rusia mai mult ca oricând. „Suntem un singur popor. Iar împreună vom trece peste toate, vom găsi un răspuns la toate problemele”.

Vladimir Putin a semnat un decret prin care declară 30 septembrie „ziua reunificării”, ce marchează anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson, relatează Kyiv Independent.

„Cu un an în urmă, pe 30 septembrie, a avut loc un eveniment definitoriu, cu adevărat istoric și care a schimbat viața: au fost semnate acorduri privind aderarea a patru noi subiecți la Federația Rusă”, a spus Putin într-o adresă video.

Ucraina îşi continuă contraofensiva pentru eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a peninsulei Crimeea, anexată în acelaşi mod de Rusia în 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la începutul războiului, Rusia nu controlează în întregime niciuna din cele patru regiuni anexate în 2022.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *