Chișinău

La Cricova deţinuţii şi-au citit versurile

„Sunt optimist pentru viitorul acestor persoane care au participat astăzi în cadrul cenaclului de poezie, şi sunt convins că odată părăsind locul de privaţiune de libertate, ei îşi vor găsi locul în viaţă şi nu vor mai ajunge niciodată în detenţie. Am observat că poeziile lor sunt pline de suflet şi foarte sincere. Versurile pe care le scriu sunt pline de dragoste pentru cei din jur şi pentru pasiunile lor” a declarat Alexandru Tănase în cadrul evenimentului.

Ghidaţi de valorile eterne, motivele cheie în toate versurile deţinuţilor sunt cele întâlnite şi la poeţii consacraţi: dragoste, mamă, trădare, pocăinţă şi libertate.

În opinia psihologilor, astfel de activităţi contribuie la procesul de re-socializare a condamnaţilor, prin libertatea de a exprima în vers poetic frământările, emoţiile, regretele şi alte valori existenţiale care capătă sens şi speranţă prin versuri.

Ideea organizării acestei seri poetice aparţine serviciului educativ al instituţiei date, care şi-a găsit susţinere în rândurile deţinuţilor.

Se intenţionează ca astfel de şedinţe de art-terapie să fie adoptate şi de restul instituţiilor penitenciare, care ar servi drept oportunităţi de terapie prin artă şi motivare a unui comportament pro-social al persoanelor din detenţie.

Sursa: MJ

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *