Politică

La Orhei a fost dat startul reconstrucției capitale a grădinițelor de copii

La inițiativa primarului de Orhei Ilan Șor, instituția preșcolară respectivă a fost selectată pentru a fi modernizată capital prima, după un plan model și în conformitate cu standardele actuale. Pentru a asigura calitatea dar și viteza lucrărilor de reparație, grădinița a fost închisă temporar, iar copiii au fost repartizate la alte instituții din oraș.

Joi, 12 septembrie, a avut loc prezentarea publică a proiectului de modernizare a grădiniței, după un model în conformitate cu care autoritățile locale vor repara și transforma toate instituțiile preșcolare din oraș.

La prezentarea proiectului a participat primarul orașului Ilan Șor, dar și reprezentanții Primăriei, angajații grădinițelor de copii, dar și oaspeți de la instituțiile preșcolare din alte localități ale raionului Orhei, părinți și copii care merg la grădiniță.

În conformitate cu proiectul de modernizare vor fi reparate și dotate spațiile de joacă, grupele, spațiile pentru somn, locurile pentru servirea mesei, sălile de muzică, terenurile de joacă și vor fi amenajate și dotate terenuri pentru sport. Toate spațiile vor fi dotate cu cele necesare: mobilier, veselă, cearșafuri, inventar sportiv, jucării, literatura și materialele metodice.

Astfel, municipiul Orhei este prima localitate din Republica Moldova care vine cu un plan complex de modernizare a tuturor grădinițelor din oraș. La fel de important de menționat este și faptul că toate lucrările vor fi realizate cu forțe și resurse proprii, fără ca municipalitatea să facă împrumuturi. Proiectul de modernizare a tuturor grădinițelor din Orhei este posibil datorită majorării veniturilor la buget, urmare a planurilor strategice realizate de echipa lui Ilan Șor.

Amintim că alimentarea copiilor are loc în conformitate cu un program special, desfășurat la Orhei la începutul acestui an în toate instituțiile preșcolare. Astfel, în grădinițele din Orhei este implementat sistemul de catering, care a dus la îmbunătățirea în mod semnificativ a calității meselor zilnice pentru copiii din grădinițe. Astăzi micuții se bucură de mâncare de restaurant, fiind preparată în cel mai modern combinat de producere, în condiții care corespund celor mai înalte standarde de calitate și siguranță a alimentelelor. Menționăm că, în municipiul Orhei activează 7 grădinițe.

Potrivit lui Ilan Șor, la a cărui inițiativă a început reconstrucția capitală a grădiniței respective, în cel mai scurt timp, în conformitate cu acest proiect și cu planul model, vor fi modernizate și celelalte instituții preșcolare din oraș.

Amintim că Ilan Șor este în funcția de primar din 2015. În acești trei ani, Orheiul a devenit lider în Republica Moldova în realizarea proiectelor sociale, de infrastructură și culturale.

http://orhei.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *