Femeia

Las acasă…

Zilele de concediu, mai ales dacă le petreci departe de casă, sunt perfecte pentru a te detaşa de grijile cotidiene şi rutină. Iar pentru a avea o vacanţă de neuitat şi a-mi face bagajul mai uşor, am decis să las acasă…

…limitele care împart lucrurile în posibile şi imposibile. Vacanţa e perioada potrivită pentru a-ţi întinde aripile şi „a zbura”. E momentul prielnic de a uita de frică, deoarece e doar o iluzie, creată de mintea noastră.

…nevoia de a avea mereu dreptate. Cu siguranţă, sunt mulţi dintre noi care nu suportă ideea de a greşi, îşi doresc să fie ei cei cu dreptatea, chiar cu riscul de a termina relaţii frumoase. Adevărul e că toate aceste lucruri nu contează. Iar în momentul când simţi nevoia să intri într-o luptă, mai bine e să te întrebi „E mai bine să am dreptate sau să fiu binevoitoare cu ceilalţi?”.

…etichetele puse oamenilor sau evenimentelor pe care nu le înţeleg şi le consider diferite sau ciudate. Mai bine e să ieşi din cutia convenţională şi să înveţi lucruri noi, inedite.

…scuzele elaborate, de care nu voi avea nevoie. În loc să creştem şi să muncim pentru propria dezvoltare, ne trezim blocaţi, minţindu-ne şi folosind diferite scuze pentru a nu ne simţi vinovate.

…plângerile cu privire la multe, multe lucruri – situaţii, oamenii, servicii, evenimente care ne fac triste sau depresive. Adevărul este că nicio situaţie din afară nu ne poate face triste atâta timp cât nu-i permitem acest lucru. Nu situaţiile sunt de vină pentru emoţiile noastre, ci modul în care alegem să le interpretăm.

Ce voi pune însă în bagajul de vacanţă este o cantitate enormă de gândire pozitivă.
 
Silvia Ursu
psihologie@timpul.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *