Actualitate

Legătură feroviară europeană între Iași și Chișinău VIA Ungheni

Pentru reducerea costului călătoriilor între Republica Moldova și România, „un grup de experţi va asista autorităţile de la Chişinău în atragerea de finanţare internaţională pentru proiectul căii ferate cu ecartament îngust (1435 mm) Ungheni-Chişinău”, anunță un comunicat emis de Guvernul român, în urma şedinţei comune a guvernelor celor două țări, organizată astăzi, 3 martie, la Iaşi.

Această decizie comună face parte dintr-un plan de interconectare a infrastructurii de transport din cele două țări (Republica Moldova și România), iar reducerea costului nu este unicul obiectiv, această decizie venind să reducă și durata călătoriilor între cele două ţări.

O altă decizie în acest sens, care implică orașul Ungheni, este punerea în practică a interconectării viitoarei autostrăzi Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni cu infrastructura de transport rutier de pe teritoriul Republicii Moldova, printr-un pod peste Prut la Ungheni.

"Cele câteva opţiuni discutate trebuie să satisfacă atât cerinţele tehnice, cât şi normele române de cost. Obiectivul proiectului este de a lega Chişinăul cu coridoarele europene IV -IX", se arată în comunicat.

Via ungheni.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *