Internațional

Legea TVR a fost modificată pentru a emite din nou în Republica Moldova, susține Ponta

" Noi am făcut o mică modificare la Legea TVR, pentru a da posibilitatea ca TVR să emită din nou în Republica Moldova. Din 2007, nu mai emite în Republica Moldova. Și televiziunea română cu televiziunea din Moldova au semnat un acord ieri, dacă nu mă înșel. S-a publicat hotărârea CEDO de închidere a conflictului între România și Moldova, iar la 1 decembrie noi am asigurat tot necesarul tehnologic și de infrastructură pentru ca TVR să poată să emită în Moldova. Asta e schimbarea la lege", susține Ponta.

Menționăm că, Televiziunea Română revine în Republica Moldova, pe 1 decembrie, cu programe speciale, dedicate realităţilor din această ţară, autorităţile moldovene urmând să asigure preluarea programelor TVR de operatorii de cablu.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis Televiziunii Române că a luat act de semnarea Acordului de soluţionare amiabilă a Cererii depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la CEDO pe 1 august 2008. Ca urmare, litigiul dintre cele două părţi a fost stins la Curtea Europeană.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *