ExterneRăzboi

Liderul de la Kiev a reacționat după ce fostul cancelar german a declarat că Putin vrea o „soluție negociată”: „Este pur şi simplu dezgustător”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a catalogat drept ”dezgustător” comportamentul fostului cancelar german Gerhard Schroeder, care a afirmat că Rusia vrea o ”soluţie negociată” a războiului, relatează Reuters.

Gerhard Schroeder, care este prieten cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că s-a întâlnit săptămâna trecută cu președintele rus şi a adăugat că există chiar posibilitatea de a se ajunge uşor uşor la o încetare a focului.

„Este pur şi simplu dezgustător când foşti lideri ai unor mari state cu valori europene lucrează pentru Rusia, care este în război împotriva acestor valori”, a declarat liderul ucrainean într-o intervenţie video miercuri noaptea, 3 august.

Anterior, consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak l-a criticat pe fostul cancelar german și l-a calificât drept o ”voce a curţii regale ruse” şi a declarat că orice înţelegere de pace negociată cu Moscova va depinde de o încetare a focului şi de retragerea trupelor ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *