Externe

Liderul de la Kiev laudă „puterea supraomenească” a trupelor ucrainene. Mesajul încurajator după ce trupele Ucrainei au recucerit zone din Harkov

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a lăudat marţi seara „puterea supraomenească” a trupelor ucrainene în lupta ţării împotriva armatei ruse invadatoare, transmite dpa cu referire la Libertatea.ro.

„Sunt recunoscător tuturor protectorilor noştri care ripostează şi dau dovadă de o putere cu adevărat supraomenească pentru a alunga armata invadatorilor”, a declaratb Volodimir Zelenski în discursul său video zilnic în care a menţionat că ucrainenii luptă împotriva a ceea ce a fost „cândva a doua cea mai puternică armată din lume”.

Preşedintele ucrainean rămâne precaut în faţa unei senzaţii euforice sau a unor „emoţii excesive”.

„Nu este nevoie să se creeze o atmosferă de presiune morală specifică atunci când anumite victorii sunt aşteptate săptămânal şi chiar zilnic”, a afirmat el.

Totodată, preşedintele Ucrainei s-a referit la informaţiile din cursul zilei din partea conducerii militare ucrainene privind victorii teritoriale în apropierea oraşului Harkov din estul Ucrainei. Ocupanţii sunt expulzaţi „treptat” din regiune, a spus şeful statului ucrainean.

Conform armatei ucrainene, au fost recucerite mai multe oraşe. Informaţiile nu au putut fi verificate independent.

„Forţele armate ale Ucrainei fac totul pentru a ne elibera ţara şi poporul”, a menționat Volodimir Zelenski. „Toate oraşele noastre vor fi eliberate – Herson, Melitopol, Berdiansk, Mariupol şi toate celelalte”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.