CSI / RusiaRăzboi

Liderul de la Kiev: Rusia vrea ca regiunea Herson să devină „o zonă de excludere”. Rușii „distrug sistemul de sănătate”

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că Rusia vrea ca regiunea Herson să devină „o zonă de excludere”, precizând că ocupanţii ruși „distrug sistemul de sănătate” din teritoriul pe care l-au ocupat, potrivit Hotnews.

De asemenea, Volodimir Zelenski a menţionat că Rusia, deşi spune că a încheiat mobilizarea, ar putea avea nevoie în curând de „un nou val” de oameni mobilizaţi care să ajungă pe front.

Președintele ucrainean a mai spus că a discutat cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, despre oportunităţi de cooperare între cele două ţări. În plus, Zelenski le-a mulţumit SUA şi Canadei pentru ajutorul acordat Ucrainei.

Volodimir Zelenski a menţionat că ruşii transformă Hersonul într-o zonă fără civilizaţie. El le-a cerut ucrainenilor care trăiesc în regiunile ocupate să se ajute reciproc şi să nu cedeze.

„Ocupanţii au venit cu o nouă provocare – în teritoriul ocupat. Ei distrug întregul sistem de sănătate de acolo. Ocupanţii au decis să închidă instituţii medicale din oraşe, să ia echipamente, ambulanţe, totul… Ei pun presiune pe medicii care au rămas în zonele ocupate să plece în Rusia.

În primul rând, este vorba de regiunea Herson. Rusia transformă regiunea Herson într-o zonă fără civilizaţie, fără lucruri elementare disponibile în majoritatea ţărilor din lume. Înainte de venirea Rusiei, această regiune, la fel ca alte regiuni ale Ucrainei, era total normală şi sigură, erau garantate acolo toate serviciile sociale… Era garantată viaţa acolo.

Iar acum Rusia încearcă să facă practic regiunea Herson o zonă de excludere. Lumea trebuie să reacţioneze. Ministerul Afacerilor Externe, toţi reprezentanţii noştri informează organizaţiile internaţionale şi partenerii cu privire la acest pas al ocupanţilor.

Zelenski a făcut un apel acum la toţi ucrainenii din aceste oraşe şi districte ocupate: „vă rog să faceţi totul pentru a vă ajuta reciproc, în ciuda acţiunilor ocupanţilor. Drapelul Ucrainei va reveni. Vom readuce viaţa normală. Dar trebuie să rezistaţi”, a declarat liderul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *