Politică

Lituania, Estonia şi Letonia l-au pus pe Lukașenko și alți 30 de funcționari în LISTA NEAGRĂ

Preşedintele Belarusului şi alţi circa 30 de înalţi funcţionari ai regimului său au fost puși pe „lista neagră" în Lituania, Estonia şi Letonia, pentru presupusă fraudă electorală şi represiunile contra manifestanţilor pro-democraţie, anunță AFP.

Cele trei țări baltice, membre ale UE şi NATO, şi-au anunţat decizia în cadrul unui efort coordonat de a-i sprijini pe manifestanţii din Belarusul vecin, care au intrat în a patra săptămână de proteste, după alegerile prezidenţiale contestate de la 9 august.

"Trimitem un mesaj că trebuie să facem mai mult decât pur şi simplu să publicăm declaraţii, că trebuie să luăm de asemenea măsuri concrete", a declarat pentru AFP ministrul lituanian al Afacerilor Externe, Linas Linkevicius.

Aleksandr Lukaşenko a evocat luni ideea unui referendum constituţional, pentru a calma ampla mişcare de contestare care are loc în țara sa, fără a preciza însă modul de desfăşurare.

Amintim, duminică, zeci de mii de susţinători ai opoziţiei s-au strâns pe străzile capitalei Minsk, pentru a acuza realegerea lui Lukaşenko, într-un scrutin considerat fraudulos.

https://www.rfi.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *