Actualitate

LIVE: Marșul de solidaritate „Fără frică” are loc la Chișinău. Contrmanifestanții au blocat traseul marșului

UPDATE 12:30 Polițiștii au încărcat aproape toți participanții Marșului Fără Frică în microbuze. Creștinii se îndreaptă spre strada Pușkin, scrie Moldova.org

UPDATE 12:20 La intersecția străzilor București și V. Alecsandri un grup de creștini au blocat strada. Astfel, participanții la marșul Fără Frică nu pot merge pe intinerariul stabilit. Contramanifestanții îngână cântece bisericești. 

Campania socială „Fără Frică" este realizată de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M în cadrul Festivalului comunităţii LGBT „Moldova Pride"

Scopul campaniei este de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frică, sentiment ce uneşte toţi locuitorii ţării noastre.

Toate străzile care se intersectează cu strada București pe tronsonul Ismail-Sfatul Țării, sunt blocate de polițiști, scrie Unimedia. 

UPDATE 12:05 Marşul de solidaritate din 2017 se va desfăşura în tăcere, la fel ca cel din 2016, toţi participanţii purtând tricouri albe, cu însemnele campaniei sociale Fără frică.

UPDATE 12:02
Conframanifestanții s-au făcut prezenți la eveniment cu pancarte jignitoare față de cei care participă la marșul „Fără Frică”.
Mai mulți polițiști asigură ordinea publică la eveniment. 


Știre inițială: 

„Marșul va fi cu un singur slogan și va trece în tăcere, în schimb, vă rugăm să veniți cu flori. Marșul va începe la ora 12:00, niciun minut mai târziu. Dacă veți întârzia, nu veți mai putea să vă alăturați nouă. Toți participanții și participantele vor purta tricouri „Fără Frică”, spun organizatorii.

Marșul va porni de la intersecția străzilor București cu Ismail, iar toți sunt așteptați să se alăture manifestației cu 15 minute mai devreme.

Organizatorii îi indeamnă pe cei care vor merge la marș să nu ia cu ei postere și pancarte cu mesaje, ci să meargă cu flori.

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *