Actualitate

Locuinţe sociale, în rate cu 500 lei lunar la Orhei. Șor intenționează să mai construiască alte apartamente sociale

Proiectul ”Locuințe Sociale” a fost lansat în luna septembrie curent, la inițiativa Primarului de Orhei, Ilan Șor.

Potrivit proiectului, în premieră pentru Republica Moldova, beneficiarii programului vor achita timp de 35 ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Acest proiect este destinat funcționarilor publici, tinerelor familii și lucrătorilor din sectorul bugetar.

În acest sens, de către Primăria Orhei a fost elaborat și aprobat un regulament în baza căruia sunt depuse cereri și sunt acordate locuințele sociale.

Primii 4 beneficari ai proiectului, care au primit cheile de la propriile locuințe, sunt lucrători din sectorul bugetar și anume: o educatoare la grădiniță, o asistentă socială, o lucrătoare a Consiliului Raional Orhei și un lucrător al Primăriei Orhei.

Mai mult, pe lângă cheia de la apartament, locatarii au mai primit în dar de la Ilan Șor și un televizor.

Prin intermediul acestui proiect, edilul Ilan Șor, își propune să susțină familiile cu venituri reduse, și în special, să motiveze tinerii specialiști ce activează în sectorul bugetar din Orhei.

“Scopul acestui proiect este să motivăm cetățenii noștri să nu plece din orașul Orhei din cauza lipsei unei locuințe. Dorim ca tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar să poată beneficia de o locuință accesibilă, achitând doar 500 lei lunar și să rămână, acasă, în orașul Orhei”, a specificat primarul.

Potrivit primarului Ilan Șor, în anul 2018 sunt planificate construcția a încă 40 de apartamente sociale. “În anul viitor vor fi date în exploatare încă 40 de apartamente, iar în anii următori și mai multe”, a declarat edilul.

Lucrările de construcție au fost inițiate, pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei.

Apartamentele de 42 metri pătrați, dispun de un hol, living, dormitor, bucătărie și bloc sanitar.

Mai mult, fiecare familie are intrare separată, precum și o curte privată cu un teren de 260 metri pătrați, iar după necesitate și preferințe, proprietarii au posibilitatea să-și extindă zona rezidențială a locuințelor.

Potrivit planului de acțiuni, lucrările de constrcuții a locuințelor sociale vor fi intensificate, astfel încât în fiecare an vor fi construite în jur de 40 de apartamente sociale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *