Politică

Lovitură de teatru: Plahotniuc vrea ca PCRM să numească Procurorul General

„Personal m-am săturat de obsesiile unora de a acapara totul în această ţară, în special funcţia de procuror general. Am înregistrat la secretariatul Parlamentului o iniţiativă legislativă, care prevede ca şeful Procuraturii Generale, al Curţii de Conturi şi al Comisiei Electorale Centrale să fie desemnaţi de opoziţia parlamentară. Vom arăta că suntem corecţi şi transparenţi. Nu suntem obsedaţi să demitem vreun ministru al Sănătăţii sau vreun şef de la Fisc sau Vamă, totul trebuie să fie conform anchetei, nu pentru unii trebuie să fie anchetă, iar pentru alţii nu", a subliniat Plahotniuc.

„Dacă ancheta va demonstra că Zubco e vinovat, cu mare plăcere votez demisia”, declarația aparține prim-vice-președintelui de Parlament, Vlad Plahotniuc și a fost făcută înaintea ședinței consiliului AIE.

Anticipînd speculațiile care vor apărea ulterior. „Nici într-un caz inițiativa mea nu presupune că am vreo înțelegere cu opoziția. Nu presupune că vreau să deviez atenția de la acest caz tragic din Fălești”, a conchis Plahotniuc.

Acesta a ţinut să menţioneze că nu este vorba de nicio înţelegere cu PCRM. „Mă duc să-mi conving colegii sa voteze inițiativa pentru a arăta spiritul democratic”, a spus el la final.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *