Actualitate

Lukașenko amenință UE: ,,Ce-ar fi dacă vom închide gazele naturale acolo?”

Miercuri, UE a acuzat Belarusul că a organizat un "atac hibrid" împotriva blocului comunitar, încurajând mii de migranți care fug de sărăcie și de zonele devastate de război să încerce să treacă în Polonia, și se pregătește să impună noi sancțiuni împotriva Minskului.

Lukașenko, susținut de aliatul său apropiat Rusia, a respins criticile și a acuzat blocul celor 27 de națiuni și Occidentul că au alimentat criza de la granița țării sale cu statele UE.

Joi, acesta a invocat posibilitatea de a întrerupe gazoductul Yamal, care transportă gazul rusesc prin Belarus în drum spre Polonia și Germania.

"Încălzim Europa și ei încă ne amenință că vor închide granița. Ce-ar fi dacă vom închide gazele naturale acolo?", a declarat Lukașenko potrivit agenției de presă Belta.

"Prin urmare, aș recomanda conducerii poloneze, lituanienilor și altor oameni fără cap să se gândească înainte de a vorbi", a conchis el.

Piața europeană a gazului, unde prețurile au atins niveluri record în ultimele săptămâni, ar fi foarte sensibilă la orice întrerupere a fluxului de gaz rusesc prin Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *