Actualitate

Lukașenko are un superior la Moscova, care doreşte refacerea Imperiului Rus – avertizează premierul Poloniei

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că cel mai recent atac al liderului de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, indică faptul că acesta are un superior la Moscova. În acest context, Polonia face apel la rezistenţă în faţa planurilor Kremlinului de a reface Imperiul Rus – potrivit unui mesaj postat pe contul de Twitter al cancelariei lui Morawiecki.

În opinia premierului de la Varşovia, comportamentul lui Lukașenko mărturisește faptul că Moscova implementează scenariul restabilirii Imperiului Rus. "Acest ultim atac al lui Lukașenko, care are un superior la Moscova, arată determinarea de a implementa scenariul renașterii Imperiului Rus, căruia trebuie să-i rezistăm cu toată puterea" – a subliniat premierul polonez.

Anterior, Morawiecki a pus toată responsabilitatea pentru criza migrației pe seama lui Aleksandr Lukașenko. La rândul său, liderul de la Minsk a asigurat că țara sa nu intenționează să lupte cu Polonia, însă a reproșat Europei că ar atenta la teritoriul Republicii Belarus. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *