Ultima oră

Lupu: Trebuie să le explicăm și celor care nu călătoresc în străinătate ce beneficii au în urma liberalizării vizelor

De această părere este liderul PD, Marian Lupu, potrivit căruia ideea pro-europeană nu dispare, doar că “se va întâmpla ca în alte țări, interesul se va diminua considerabil”.

“Oamenii au așteptări în ceea ce privește îmbunătățirea vieții lor, iar liberalizarea vizelor rezolvă doar o parte dintre acestea și ei vor dori să vadă rapid și alte rezultate concrete și nu neapărat doar legate de parcursul nostru european”, spune democratul într-un interviu realizat de Unimedia.
În același context, Lupu a spus că pentru a ajunge să trăiești ca un european, trebuie mai întâi să faci reformele necesare în plan intern, care să ducă la o îmbunătățire a vieții oamenilor.

Potrivit lui, politicienii de la Chișinău au fost implicați în realizarea unor obiective importante, pe care le-au finalizat cu succes, iar acum “este important să le explicăm și celor care poate nu au posibilitatea de a circula în străinătate, că și ei au beneficii de pe urma acestei realizări a țării noastre și să le spunem care sunt acestea, pentru că altfel ne vom trezi că merg comuniștii la ei și le spun iar prostii și minciuni. Iată asta trebuie să facem noi și eu asta fac în întâlnirile pe care le am în teritoriu”, a mai specificat acesta.

Lupu a mai subliniat că fără reforme nu aveam astăzi regim liberalizat de vize. “Instituțiile și-au făcut datoria și azi avem acest rezultat foarte important. Însă acestea au fost niște reforme punctuale. Avem foarte multe de făcut în continuare, în special în ceea ce privește zona economică, justiția, protecția socială și alte domenii importante”, a punctat Lupu.

Sursa: democracy.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *