Actualitate

MAE de la București: Ultimul alpinist român din tabăra de la baza Everestului a fost evacuat

Alpinistul a ajuns în siguranţă într-o localitate din regiune şi se va alătură în curând colegului de expediţie care a coborât de pe munte în urmă cu 2 zile.

MAE mai precizează că din informaţiile centralizate rezultă că după producerea cutremurului din Nepal au fost identificaţi pe teritoriul acestui stat 36 de cetăţeni români, dintre care 4 au părăsit deja ţară.

Alpiniştii Justin Ionescu, Zsolt Torok, Alex Găvan şi Teofil Vlad se aflau în Munţii Himalaya în timpul cutremurului de sâmbătă care a produs o uriaşă avalanşă. Federaţia Română de Alpinism şi Escalada a anunţat luni că cei 4 alpinişti sunt teferi şi în siguranţă.

"Justin Ionescu şi Zsolt Torok, cei doi alpinişti români care aveau că obiectiv ascensiunea Muntelui Everest (8.848 m), pe ruta nepaleză, în acest sezon, sunt teferi şi urmează să fie evacuaţi din Tabăra 1, aflată la circa 6.000 m altitudine, acolo unde cei doi se află în prezent. Alex Găvan, care se aclimatiză pentru ascensiunea Mt. Lhotse (8.516 m), un munte invencinat, se află de asemenea în siguranţă. Teofil Vlad, aflat de cealaltă parte a Muntelui Everest (pe Nord, în Tibet), este de asemenea în siguranţă, la 5.200 m altitudine (tabăra de baza tibetană). Zona nordică a fost mai puţin afectată de cutremur", a aratatfederatia.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *