Politică

MAEIE, după ce Lukașenko a declarat că ce se întâmplă în Ucraina s-ar putea întâmpla și în Moldova: „Vom convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații”

După ce președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat într-o intervenție video de ”Ziua Unității” precum că ce se întâmplă în Ucraina s-ar putea întâmpla și în Moldova, România sau Polonia, Ministerul de Externe de la Chișinău (MAEIE) a venit cu o reacție.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, susține că Ministerul va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații, transmite Știri.md.

„Ei nu își ascund planurile. S-au încheiat deja contracte pentru anii următori. Adică, vor distruge Ucraina până la temelii. Iar scopul este de a slăbi Rusia și de a distruge Belarusul. Astăzi este Ucraina, mâine va fi Moldova sau țările baltice, Polonia sau România”, declara Lukașenko, transmite RBC.

Lukașenko, aliatul lui Putin consideră că SUA sunt cele care ”stârnesc războiul din Kosovo”, ”adaugă cărbuni la conflictul mocnit din Karabah, tulbură apele în Siria”, iar Casa Albă ignoră complet contradicțiile interne ”în pragul unei confruntări civile”. Pentru prima dată de la începutul Războiului Rece, omenirea se află în pragul unui conflict nuclear, mai menționat el, potrivit sursei citate.

„Urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră, MAEIE va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații și pentru a prezenta poziția principială a țării noastre: Cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și pentru promovarea repetată în spațiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare și falsuri. 

Republica Moldova și statele partenere acționează de o manieră responsabilă și cu respectarea cu strictețe a normelor de drept internațional”, a conchis purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *