Actualitate

MAEIE: Moldoveanul care și-a pierdut viața în avalanșa din munții Alpi participa la un exerciţiu de antrenament pe schiuri

(UPDATE 14.23) MAEIE a reacționat printr-un comunicat de presă: ”Urmare informaţiilor apărute în presă, în legătură cu un cetăţean al Republicii Moldova, decedat în Alpii Francezi, vă aducem la cunoştinţă că potrivit informaţiilor parvenite de la Ambasada Republicii Moldova în Franţa, autorităţile franceze confirmă decesul unui cetăţean moldovean, membru al Legiunii străine franceze, în vârstă de 21 de ani, în urma unei avalanşe în timp ce participa la un exerciţiu de antrenament pe schiuri în munţii Alpi. Ambasada RM este în contact permanent cu autorităţile franceze şi acordă toată asistenţa necesară. Familia persoanei decedate a fost informată despre cele întâmplate imediat după producerea incidentului. Forțele armate franceze vor acoperi toate cheltuielile ce țin de repatrierea corpului neînsufleţit”.

(Știre inițială) Cinci militari au murit în urma unei avalanșe în munții Alpi. Printre victime este și un moldovean. În total, 50 de militari participau în timpul unui antrenament care se desfăşura în departamentul Savoie, în sud-estul Franţei, titrează presa italiană. 

Printre decedați mai este un italian, un francez, un nepalez și un albanez. Toți făceau parte din Legiunea Străină Franceză, scrie presa italiană. Moldoveanul se numește Palade Gh., are 21 de ani și făcea parte din al doilea regiment străin de geniști. Alți șase militari au fost răniți. Imediat, echipele de salvare au intervenit pentru a salva militarii. Doi dintre ei au ajuns cu hipotermie.

sursa. realitatea.md/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *