Justiție

Magistrații au decis! Primărița de la Trușeni va sta 30 de zile în arest la domiciliu

Astăzi, Curtea de Apel s-a expus asupra demersului procurorilor de a schimba măsura preventivă în privința primarului de Trușeni care, anterior, a fost plasată sub control judiciar.

Amintim că, săptămâna trecută Curtea a schimbat măsura preventivă din control judiciar în arest la domiciliu în privința arhitectului-șef și fostului șef de întreprindere municipală din Trușeni, transmite jurnal.md.

Acum o lună, mai multe persoane din cadrul Primăriei Trușeni au fost reținute de CNA și procurori în cadrul unui dosar penal pornit pe fapte de corupție. Săptămâna trecută primărița a revenit la muncă, iar localnicii revoltați au protestat în fața insituției.

Amintim că pe data de 14 noiembrie primarul comunei Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic au fost reținuți pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă.

Oamenii legii au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.

Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.

Totodată, în cadrul ivestigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni.

Astfel, au fost obţinute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Truşeni, unde au avut loc discuţii dintre edil şi complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure.

Potrivit rolurilor împărţite între complici, aceştia urmau să obţină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenţii, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală.

De asemenea, din discuţiile purtate, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate, urmau a fi împărţiţi între membrii grupului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *