Ultima oră

Mai multe drumuri regionale vor reparate în 2015

Potrivit lui Boris Gherasim, Guvernul a găsit suma necesară de 80 de mln de Euro, iar în timpul apropiat va desfăşura o licitaţie pentru a determina companiile care se vor ocupa de acest proiect. Oficialul a precizat că se va acorda prioritate pentru reparaţia drumurilor dintre localităţile rurale, pe care se deplasează copiii la şcoală.

Actualmente, sunt finalizate lucrările de reparaţie a câtorva sectoare de drum de importanţă naţională, cum ar fi Sărăteni-Soroca, Comrat –Ciumai şi Chişinău –Ungheni. Boris Gherasim admite că, deşi în reparaţia drumurilor sunt implicate companii străine, cu experienţă în domeniu, mai există cazuri de efectuare necalitativă a lucrărilor. În astfel de cazuri companiilor li se înmânează prescripţii, pe care trebuie să le execute. Totuşi, ministrul-adjunct al transporturilor găseşte şi o explicaţie. „Noi le impunem condiţii dure, în special termene foarte restrânse pentru executarea lucrărilor. Totuşi, trebuie să înţeleagă că trebuie să aibă atitudine seroasă şi că nu suntem o ţară a bananelor”, a spus Gherasim.

Potrivit lui Boris Gherasim, în anul curent, în Republica Moldova „au dispărut drumurile foarte rele”, iar în următorii doi ani vor dispărea şi cele catalogate drept „drumuri rele”.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *