Social

Mai multe secții ale Institutului Mamei și Copilului redeschise după renovare

Guvernul României a contribuit cu 2 milione și jumătate de euro, iar fundația Edelweiss – cu un milion de euro, bani adunați inclusiv din donații de la mai multe persoane.

Directorul Institutului mamei și Copilului, Sergiu Gladun, a declarat că o parte din banii donați au fost deja utilizați pentru renovarea secțiilor de obstetrică, de lehuzie și de internare a centrului perinatal. Urmează să mai fie renovat departamentul de urgență în pediatrie și secția de ginecologie și endocrinologie. Sălile renovate au fost dotate și cu tehnică de ultimă generație, a subliniat Sergiu Gladun.
„Ați văzut sala de naștere, ați văzut ce fotolii performante pentru femeile care nasc sunt, ați văzut cardio-monitoare pentru monitoring electronic în timpul nașterii. Este aparataj destul de bun, contemporan”, a precizat Sergiu Gladun.

Guvernul României a contribuit, în două tranșe, cu câte un milion și jumătate de euro și, respectiv, încă un milion, pentru ca mamele din Republica Moldova să poată naște în siguranță, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca.
„Pentru mine, vizita la Institutul Mamei și Copilului este o călătorie în viitor. Văzând cât de modernă este aparatura care s-a cumpărat, inclusiv prin contribuția României, simțim că suntem în viitorul medicinei, suntem în viitorul Republicii Moldova. Noi, România, suntem foarte bucuroși să fim partenerii dumneavoastră în construcția acestui viitor”, a mărturisit Marius Lazurca.

Ministrul adjunct al Sănătății, Oleg Creciun, a subliniat că în prezent toate spitalele din Republica Moldova necesită reparații capitale. El a adăugat că bugetul ministerului nu este, însă, suficient pentru a repara instituțiile medicale, de aceea speră că Guvernul României va continua să ajute Republica Moldova în acest sens. 

radiochișinău.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *