Actualitate

Maia Sandu îi dă de înțeles separatistului Krasnoselski că nu vor avea nicio întrevedere

„Este o problemă mai mare decât Republica Molodva și rezolvarea ei depășește capacitatea noastră. Sunt implicate cele mai importante forțe și instituții în căutarea unor soluții pașnice. Urmărim ce se întâmplă, avem mecanisme de colectare a informațiilor, avem niște protocoale pe care le actualizăm pentru fiecare situația în parte, dar în caz de acțiuni militare, asta ne va afecta și va fi o situație gravă pentru toți cei din regiune. Sperăm să nu se ajungă acolo, contăm pe acțiunile diplomatice ale Occidentului și Rusiei”, a declarat Maia Sandu cu referire la tensiunile dintre Rusia și Ucraina.

Totodată, șefa statului a explicat că nu are programată vreo întrevedere cu Vadim Krasnoselski, deși recent acesta a publicat o scrisoare prin care solicită una pentru a discuta „bazele reglementării transnistrene”, potrivit realitatea.md.

„Nu am văzut nicio scrisoare, nu am planificată nicio discuție sau întâlnire cu Krasnoselski. Toate discuțiile pe care le avem în contextul rezolvării anumitor probleme se fac prin intermediul Biroului de reintegrare. Nu văd necesitatea unei întâlniri”. Maia Sandu nu a ezitat să critice participarea ambasadorului rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, la așa-zisa „inaugurare” a liderului separatist, în condițiile în care Republica Moldova nu recunoaște și califică drept nule alegerile prezidențiale desfășurate în stânga Nistrului.

„Este un gest neprietenos. Ministerul de Externe a solicitat tuturor ambasadelor să nu trimită observatori. Cei care au fost identificați ca potențiali observatori au fost trimiși acasă de la Aeroport. Soluția diferendului transnistrean trebuie să fie elaborată în interiorul țării, nu în afară, această soluție trebuie să fie susținută de toate forțele și de cetățeni, pentru această soluție trebuie să existe și sprijin extern, pentru că aceasta este realitatea geopolitică în care suntem”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *