Cultură

Maia Sandu reacționează la vestea morții lui Mihai Șora: ‘Ne-a lăsat atâta înțelepciune, încât va fi mereu parte din noi’

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reacţionat în urma anunţului privind decesul filosofului Mihai Şora. Aceasta afirmă că Șora lasă în urmă multă înțelepciune.

„Mihai Șora nu mai este printre noi. Mihai Șora ne-a spus să fim buni și ne-a lăsat atâta înțelepciune, încât va fi mereu parte din noi”, scrie Maia Sandu pe Facebook, publicând și un citat din Șora:

„Dragi copii, vă doresc să intrați în noul an cu voioșie și înțelepciune (cele două merg mereu împreună). Sunt dintre cei care cred în forța binelui: binele discret, dar sigur, autentic și statornic, fără trâmbițe de la catedră; binele care nu este nici medalie de agățat pe piept, nici coroniță ori prilej de trufie: binele comun. Fiți buni.” (Mihai Șora, 31 decembrie 2021)”

Filosoful Mihai Șora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a acestuia, scrie Stiripessurse.

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916 în satul Ianova din județul Timiș. El a fost căsătorit de două ori și are trei copii din prima căsătorie. În 2014, la vârsta de 98 de ani, s-a recăsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc-Șora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Si care ar fi acele legături? A pățit același lucru pe care l-a pățit si Kapița (Căpiță), când credul s-a reîntors în URSS.
      De mortuis aut bene, aut nihil. R.I.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *