Ultima oră

Marian Lupu: Am pierdut timp prețios din cauza crizelor politice, dar am învățat să lucrăm în coaliție

Întrebat dacă pentru un partid care a fost la guvernare e greu să găsească mesaje pentru electoratul de stânga, care se arată cel mai nemulțumit de nivelul de trai, Marian Lupu admite că acest lucru va fi dificil, dar nu imposibil.

“Moldova nu mai este o țară izolată, azi oamenii pot circula liber în Europa, primim sprijin din toate direcțiile, în timp ce în 2009 nimeni din exterior nu discuta cu noi. Sigur că nivelul de trai este mult sub ceea ce așteaptă oamenii. Noi trebuie să recunoaștem că din cauza crizelor politice am pierdut timp prețios, am trecut prin două crize importante: una a fost imposibilitatea de a alege șeful statului, din cauza încăpățînării PCRM și a doua a fost provocată pe interiorul fostei AIE, iar aici este vina noastră. Este bine însă că din aceste crize am învățat multe lucruri importante, iar astăzi iată că avem o Coaliție stabilă, cu o comunicare mult mai bună. Pot să spun ca ceea ce s-a întâmplat în AIE până la urmă a avut și un efect bun, ne-a învățat cum nu trebuie să fie o coaliție”, a declarat el.

În contextul alegerilor parlamentare care se apropie, fiind întrebat dacă pe arena politică vor fi mișcări radicale, liderul PDM a lăsat să se înțeleagă că acestea ar putea avea loc, calificându-le totuși drept obișnuite în asemenea perioade.

“Apropierea alegerilor probabil că face ca tensiunile din interiorul unor partide să creeze anumite mișcări, dar asta nu e un proces neobișnuit, depinde ce finalitate va avea. Astfel de mișcări înainte de alegeri ar putea chiar să creeze schimbări radicale ale configurației politice actuale și atunci deja vorbim de lucruri mai complicate. Dincolo de anumite discuții care pot să apară în partide, tensiunile sunt create și de unii care poate au aflat că nu vor fi pe liste și atunci ei încearcă diferite forme de presiune asupra conducerii partidului”, a declarat acesta.

Fiindu-i solicitată părerea pe marginea plecărilor din PCRM și dacă ar putea fi anunțate altele, după ultima, Mark Tkaciuk, Marian Lupu a declarat că până la urmă, totul depinde de va gestiona conducerea partidului această situație. Totuși, plecarea lui Mark Tkaciuk el o consideră mai curând un șantaj sau șmecherie în adresa lui Voronin.

Sursa: Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *