Politică

Marian Lupu: Istoria cu Gaburici ne-a dat o lecţie. În cazul BEM există două variante: naţionalizarea sau lichidarea

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Replica” de postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

„Am pornit de la varianta zero şi până acum am ajuns la o formulă privind partajarea funcţiilor. Formula respectivă a fost întocmită astfel, încât responsabilitatea să fie comună. Luni sau marţi vom aplica această formulă şi vom cunoaşte candidatul la funcţia de premier. Deocamdată, nu am aplicat formula”, a precizat liderul PDM.

Marian Lupu a mai comunicat că a fost stabilit profilul viitorului premier, iar candidatura la funcţia de premier va fi verificată meticulos. „Vom discuta asupra fiecărei candidaturi. Istoria cu Gaburici ne-a dat o lecţie. Noi l-am votat fără probleme, dar până la urmă cu ce s-a terminat. Noi am stabilit profilul viitorului prim-ministru. Acesta trebui să aibă cunoştinţe economice, să cunoască managementul social. Acesta trebuie să fie o persoană care să nu dezechilibreze clasa politică”, a comunica liderul democrat.

Marian Lupu a spus că s-a convenit ca să nu fie partajate funcţiile de conducere în instituţiile de drept, precum şi funcţiile de viceminiştri. Totodată, o misiune de experţi străini va monitoriza justiţia din Republica Moldova.

Referindu-se la soarta Băncii de Economii, preşedintele PDM a spus că nu este de competenţa politicului să rezolve această problemă. „În cazul BEM există două variante: naţionalizarea sau lichidarea. Naţionalizarea are avantajul că ar fi păstrate mai multe locuri de muncă şi ar motiva elucidarea până la capăt a furtului miliardelor. Pe de altă parte, nu se ştie ce contracte au mai fost semnate de această bancă şi să nu ne pomenim peste un timp oarecare că există creditori ai acestei bănci, iar statul să fie pus în situaţia de a achita sume uriaşe. Cred că decizia trebuie s-o ia Banca Naţională, după ce va face o analiză economică profundă a situaţiei”, a declarat Marian Lupu.
sursa: radiocgisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *