Actualitate

Marșul „Aici nu e Crimeea” a atras atenția televiziunii naționale olandeze

La eveniment vor participa și membrii Platformei Civice Acțiunea 2012.

„Rusia lui Putin vrea să încalce suveranitatea Republicii Moldova prin transnistrizarea acesteia și mediul asociativ arată cum se va opune potențialei agresiuni”. Potrivit lui Anatol Ursu, copreședintele Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI, participanții la marșul desfășurat sub genericul ,,AICI NU E CRIMEEA” vor solicita în cadrul evenimentului o poziție fermă a autorităților și a societății civile din Republica Moldova împotriva presiunilor și șantajului Federației Ruse, protecție internațională pentru populația din întreg teritoriul Republicii Moldova și retragerea trupelor de ocupație rusești din regiunea transnistreană.

Evenimentul, la care vor participa și reprezentanți ai Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici, ai Asociaţiei veteranilor războiului din 1992 Tiras-Tighina și ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012, poartă un caracter pașnic și nu este îndreptat împotriva cetățenilor ruși, ci a politicii expansioniste promovate de fostul KGB-ist Vladimir Putin”, a declarat Dinu Plîngău, copreședintele Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

Marșul „Aici nu e Crimeea” a atras atenția televiziunii naționale din Olanda, care a intervievat reprezentanții Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

Manifestația stradală va începe la ora 14:00 și va avea următorul traseu: Academia de Științe a Moldovei – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN – Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova. 

Sursa: infoprut.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *