Politică

Marșurile mențin “unirea” pe agenda publică

,,Sperăm că cei care ne reproşează că unirea nu se strigă în stradă vor realiza că impactul pe care îl au marşurile este mult mai puternic decât alte activităţi, anume acestea menţin unirea pe agenda publică. Avem curaj, motivaţia şi oamenii necesari pentru a schimba lucrurile acolo unii se tem să păşească. Am făcut-o mereu paşnic, vom face în continuare la fel”, a declarat Constantin Codreanu.

Până la marşul unionist din septmbrie, Platforma Acţiunea 2012 va desfăşura un alt proiect, întitulat ,,Carte pentru Basarabia”. Membrii organizaţiei în parteneriat cu o fundaţie din România vor dona cărţi instituţiilor de învăţâmânt din Republica Moldova care duc lipsă de lucrări în limba română.

Reamintim că Marșul Unirii desfășurat acum două săptămâni la Bălți a degenerat în confruntări violente între organizatori și un grup de persoane condus de reprezentanți ai comuniștilor, socialiștilor, Ligii Tineretului Rus și ai mișcării Ileri din regiunea găgăuză. După aceste violenţe, poliția din Bălți a reținut şase persoane, doi dintre care s-au ales cu dosare penale.
 
arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *