Actualitate

Medicii din Republica Moldova, decorați la Iași în urma misiunii umanitare din România

 

Vorba este despre o echipă formată din 22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova care, timp de două săptămâni, a ajutat la tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați la Spitalul Modular din Lețcani.

Potrivit informațiilor oferite de Primăria municipiului Iași, cadrele medicale din Republica Moldova au primit Ordinul „Meritul Sanitar”, la 1 noiembrie 2021, la sfârșitul misiunii umanitare, „drept mulțumire pentru extraordinarele lor eforturi”.

Sursa a mai precizat că acesta este „un gest simbolic de recunoștință, care dorește să demonstreze că doar împreună putem fi puternici”.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, și-a exprimat regretul că nu a putut participa la ceremonia emoționantă dar „le-a mulțumit din inimă medicilor frați din Basarabia”.

În context, edilul a salutat noua echipă de medici și paramedici din Republica Moldova care a ajuns, luni, la Iași, pentru a ajuta personalul medical de acolo în lupta cu pandemia.

De asemenea și Ala Nemerenco, ministrul Sănătății de la Chișinău, le-a mulțumit atât medicilor întorși din România, cât și celor care au plecat într-o nouă misiune umanitară peste Prut.

„Prima echipă de medici, asistenți medicali în număr de 22 cadre și 10 paramedici, care a plecat două săptămâni în urmă în misiunea de ajutor acordat României în lupta cu pandemia, s-a întors acasă. La plecare, în semn de recunoștință Prefectul județului Iași din numele Prefecturii, a Consiliului Județean și Primăriei mun. Iași le-a acordat Ordine ale Meritului Sanitar. Deocamdată le spun colegilor un mare mulțumesc din partea ministerului și le exprim tot respectul nostru. Ei au fost înlocuiți cu o nouă echipă, menită să asigure activitatea spitalului modular din Lețcani. Numai împreună, solidari, având grijă unii de alții putem birui această năpastă. Vă mulțumesc enorm pentru implicare, dragi colegi!”, a menționat ministrul Sănătății de la Chișinău.

Vă reamintim că Republica Moldova a venit în sprijinul României și a trimis, la 18 octombrie 2021, o echipă formată din 22 de medici și 10 paramedici peste Prut pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID. O dată cu încheiere acestei misiuni la 1 noiembrie 2021, Republica Moldova a continuat să ofere ajutor și a trimis în România alți 20 de medici și asistenți medicali, dar și 7 paramedici.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *