CSI / RusiaExterne

Medvedev susține că Zelenski nu își dorește un acord de pace: „Va însemna sfârșitul pentru el”

Kremlinul susține că președintele Ucrainei Volodimir Zelenski nu își dorește un acord de pace, deoarece acesta ar însemna sfârșitul pentru el. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că ucrainenii vor ajunge în scurt timp „să spânzure” înalți oficiali europeni pentru că nu susțin retorica Kievului și nu merg contra Rusiei.

Potrivit oficialului rus, administrația lui Zelenski va continua să ceară suport occidentalelor, pentru a menține războiul. Acesta susține că astfel președintele țării vecine va încerca să demonstreze că este „în joc” și că reprezintă „ultimul bastion al democrației europene”.

„Zelenski nu are nevoie de niciun tratat de pace. Pentru el pacea este sfârșitul, fie unul rapid – de la naziști, care îl vor spânzura pentru înțelegere cu moscoviții, fie unul mai lent – ​​de la concurenți, care vor obține demiterea lui ca președinte care a pierdut războiul. Nu are alte șanse să rămână în funcție, dacă și funcția va rămâne”, declară Medvedev.

În același timp, funcționarul a adresat și un mesaj ironic oficialilor europeni, menționând că și ei pot „deveni suspectați” că nu vor să ajute Kievul. 

„Într-un asemenea ritm, în curând, chiar în capitalele europene, naziștii ucraineni vor face personal represalii împotriva șefilor inacceptabili. Liderii europeni lacomi nu vor să dea bani cum ar trebui. Ei nu apreciază Nezalejnaia (n. red: termen în ucraineană, folosit pentru a numi țara vecină. În traducere: „independenta”), care este în fruntea luptei împotriva tiraniei lumii ruse”.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *