CSI / RusiaInternațional

Medvedev vine cu noi acuzații: „Germania a declarat un război hibrid contra Rusiei. Ea se comportă ca un inamic al Rusiei”

Fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a acuzat duminică, 4 septembrie, că Germania duce un ”război hibrid” împotriva Federației Ruse, acesta justificând sistarea livrărilor de gaze ruseşti către Germania prin comportamentul ”inamical” al acesteia faţă de Moscova în plin conflict cu Ucraina, transmite AFP și Agerpres.

„Cancelarul german Olaf Scholz spune că ”Rusia nu mai este un furnizor de energie fiabil”. În primul rând, Germania este o ţară inamicală, în al doilea rând ea a impus sancţiuni împotriva întregii economii ruseşti (…) şi ea livrează arme letale Ucrainei” a declarat Medvedev într-un mesaj pe Telegram.

„Altfel spus, ea a declarat un război hibrid contra Rusiei. Germania se comportă ca un INAMIC al RUSIEI” a adăugat acesta. „Iar acest unchi (cancelarul Scholz n.red) este surprins că germanii au mici necazuri cu gazul” a completat Medvedev, sugerând o aparentă nedumerire a sa.

Menționăm că vineri, 2 septembrie, Gazprom a anunţat suspendarea completă a livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Stream, oficial invocând o scurgere de ulei la o turbină. Mai devreme în aceeaşi zi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmase că a sosit momentul ca UE să impună plafoane tarifare şi pentru gazul natural rusesc, după ce ţările din G7 conveniseră să impună astfel de plafoane pentru petrolul importat din Rusia, considerând că în acest fel ar putea diminua veniturile cu care Moscova îşi finanţează armata în războiul contra Ucrainei, potrivit sursei citate.

Statele Uniunii Europene, care susţin Ucraina în faţa războiului declanșat de Putin președintele Rusiei, acuză Moscova de şantaj energetic, în timp ce iarna se apropie iar multe state membre se tem de penurii de gaz şi de creşterea facturilor.

Deşi este puternic dependentă de sursele de energie ruseşti, Germania ”va putea face faţă acestei ierni”, a asigurat duminică, 4 septembrie, Olaf Scholz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *