Editorial

Merele socialiștilor

Dodon nu a discutat, ci și-a pus cererile pe tapet. Și le-a pus, așa cum șarpele o amăgise pe Eva, cu minciuni cosmetizate, care să dea bine, dar cu interesele Rusiei mascate printre cereri aparent de bun-simț. Pentru că nimeni nu îți vinde doar mere stricate, ci le ascunde printre cele bune. Să analizăm punctual:

1. Un vot comun pentru modificarea Constituției în Parlament, astfel ca fiecare cetățean să poată alege președintele țării. Da, un măr bun de pus la suprafață. Vrem cu toții acest măr, dar îl găsim de cumpărat și la alte tarabe.

2. Declanșarea alegerilor anticipate, în legătură cu nealegerea guvernului, iar alegerile anticipate să aibă loc pe 20 martie 2016. De la înființarea partidului, refrenul de bază al socialiștilor e același: vor anticipate! Dar ăsta e un măr prea scump. Mai ales că nu e unul fără partea lui găunoasă. Fiindcă PSRM nu vine cu un program nou, ci cu cel rusesc pe care îl știm de multe decenii.

3. Votarea în Parlament a unui pachet de legi, pentru acordarea compensațiilor în legătură cu creșterea tarifelor la electricitate și gaze, din profitul BNM. Fără discuție aici e mărul Albei ca Zăpada. Superb, roșu, sclipitor, pe care toată lumea îl vrea, dar în care s-a pus destulă otravă. Fiindcă ruperea legăturilor cu UE, la care visează socialiștii, aduce mult mai multe pierderi de capital și trai bun pentru noi toți decât o vor face compensațiile. Adică ne dă pâinea, dar ne fură slănina.

4. Organizarea unui referendum pentru vectorul extern al RM. Ah, uite și mărul putred pe toate părțile. Uite și glasul Moscovei. Acesta e un măr și putred, și otrăvitor. Unul care tot vrea să se reîntoarcă în bucătăriile noastre ca o ciupercă de piele de care abia scapi, dar recidivează din lună în lună. Mulțumim mult, nu ne e dor de Siberia.

5. Demisia tuturor conducătorilor de instituții implicate în jaful miliardului. Mărul perfect valabil, sănătos, fără nitrați, cea mai bună ofertă de la taraba socialistă. Acest măr de soi ar trebui să ni-l dea și proeuropenii dacă vor să recâștige încrederea noastră și a partenerilor europeni. Vrem acest măr! La loc de cinste pe masa de sărbători, succes băieți!

6. Condamnarea printr-un act comun al celor trei guverne din perioada 2009-2015, ca fiind guverne corupte. Poftim? Și cu cele de până în 2009 cum rămâne? Tovarășe, e cazul să ne amintim că Oleșca Voronin, prințul tribului din care făceai parte, avea în stăpânire toată țara? Că nu exista nici o șansă pentru alți investitori? Eu zic să începem cu condamnarea tuturor miliardarilor din RM, precum și a miliardarilor proruși care și-au trimis copiii în Europa, ca Dodon.

7. Condamnarea acțiunilor unioniste care subminează suveranitatea și integritatea statului. Incredibil! Subminarea suveranității vine de la unioniști? De la tinerii noștri care cred că singura salvare e revenirea la statutul istoric? Și eu de ce credeam că subminarea suveranității înseamnă să fii sluga Moscovei? Ca Dodon și Usatîi. Oare nu de acolo veneau poruncile într-o altă limbă decât cea nativă? E tricolorul mai nociv decât panglica fals numită de atei a Sfântului Gheorghe, decorată perfect cu secera și ciocanul? Acest punct nici măcar nu e măr. E o hidoșenie a unor oameni care nu au mamă și nu au tată, au doar un tătucă de altă limbă, de alt neam, căruia i se închină să-i pupe pantoful.

8. Semnarea unui act comun și votarea de către parlament a unei legi care să întărească neutralitatea RM. Și iată ultimul măr putred vândut nouă la porunca Moscovei. Pentru că motivul pentru care Moscova nu ne vrea în Europa e teama că NATO se va apropia cu încă un pas de granița lor. Dar știți ce ar însemna NATO pentru noi? Imposibilitatea Rusiei de a ne mai amenința vreodată.

Ce să le mai spunem socialiștilor? Să-și vândă merele la altă masă. De mere nu ducem lipsă. Și nici de politicieni corupți care urmăresc alte interese față de cele ale poporului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *