Lumea

Mesaj obraznic pe cerul Siriei, în apropiere de bastionul Kremlinului / Manevra îndrăzneață, făcută de un avion militar american

Un avion militar american a efectuat marți seară o manevră originală în apropiere de o bază rusească din Siria, relatează Politico.

Un avion de realimentare în aer KC-135 Stratotanker a survolat la est de Cipru și a ”desenat” pe cer prin traseul urmat un penis în apropiere de Tartus, în Siria, bastionul Kremlinului din Marea Mediterană, potrivit unei analize a datelor Flightradar24, făcută de publicația Politico, după cum a relatat prima dată La Repubblica.

”Imaginea” de la altitudine a rămas imprimată pe ecranele radarelor de la Moscova, care cercetează în permanență cerul în căutarea unor potențiale pericole, notează Ruetir.

Nu se știe dacă avionul a decolat din Creta pentru a realimenta avioanele de luptă sau dacă piloții au avut o singură misiune: să-și bată joc de echipajul rusesc de la sol.

În ultimele luni, în spațiul aerian dintre Cipru și Siria au avut loc mai multe întâlniri între avioanele americane și rusești, în timp ce Pentagonul a criticat comportamentul piloților ruși, calificându-l drept “neprofesionist”.

Cu câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, trei avioane ale marinei americane și avioane rusești au fost protagonistele unor întâlniri tensionante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *