Ultima oră

Mesajul lui Corman pentru clasa politică: Acum trebuie să facem reforme, nu să ne pierdem în populisme și lupte politice

"‎Partidele Coaliției Pro-Europene au mers în 2009 în fața alegătorilor cu un proiect foarte clar, pentru care am cerut votul lor. Acest proiect a vizat în primul rând scoaterea Moldovei din izolarea totală în care se află, după ce abandonase calea europeană pe care pornise. Noi le-am spus atunci cetățenilor că drumul Moldovei spre Europa trebuie să continue, fiindcă această cale nu are alternativă. Cetățenii ne-au votat pe noi și i-au sancționat pe cei care au dat dovadă de inconsecvență, pe cei care nu mai aveau un proiect pentru Moldova", a spus Igor Corman.

Președintele Parlamentului a adăugat că ‎"astăzi oamenii pot constata că ne-am ținut de cuvânt. Moldovenii circulă liber în Europa. Datorită sprijinului financiar al partenerilor noștri europeni tot mai multe proiecte sunt implementate până și în cele mai îndepărtate sate, un număr mare de drumuri sunt în proces de reabilitare. După semnarea Acordului de Asociere suntem parte a economiilor puternice europene, producătorii noștri își vor vinde produsele într-o piață competitivă, unde corectitudinea și respectul sunt noțiuni de bază, iar câștigurile sunt pe măsura performanțelor reale, unde afacerea lor nu depinde de influențe politice. De toate aceste beneficii au parte toți cetățenii, indiferent ce partide simpatizează".

Igor Corman a ținut însă să menționeze că semnarea și ratificarea Acordului de Asociere reprezintă un moment de mare responsabilitate și că Moldova trebuie să dea dovadă că este capabilă acum să-l implementeze și să finalizeze procesul de reformă. Președintele Parlamentului a insistat pe faptul că partidele de la putere nu trebuie să țină acum cont de anul electoral în care ne aflăm, iar politicienii să nu se piardă în populisme și lupte politice, ci să sprijine implementarea reformelor. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *