Externe

Miliardarul rus Roman Abramovici a încercat să-și vândă vila de 10 milioane de euro din Portugalia. Tranzacția a fost blocată de autorități

Portugalia a blocat vânzarea unei vile de 10 milioane de euro a miliardarului rus Roman Abramovici, relatează ziarul Publico, citat de The Guardian.

Potrivit sursei citate, documentele de proprietate pentru vila din stațiunea de lux Quinta do Lago din Algarve au fost înghețate pe 25 martie, încât aceasta nu-și poate schimba proprietarul, la cererea ministerului de Externe, potrivit publicației.

Fostul proprietar al clubului Chelsea, aflat pe lista sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, de asemenea a încercat să vândă proprietatea cu 15 zile înainte ca Rusia să înceapă invazia în Ucraina, prin intermediul firmei Millhouse Views LLC din Delaware, deținută de holdingul său de investiții.

Cea mai mare bancă din Portugalia, Caixa Geral de Depositos, însă a alertat autoritățile, potrivit sursei. Banca a refuzat să comenteze, iar purtătorul de cuvânt al lui Abramovici nu a răspuns la apelurile telefonice și mesajele jurnaliștilor.

Menționăm că Roman Abramovici a fost sancționat de guvernul britanic, UE și Elveția pentru legăturile sale cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, acuzație pe care acesta o neagă.

Anul trecut, oligarhul a primit cetățenia portugheză în baza unei legi care oferă naturalizarea descendenților evreilor sefarzi care au fost expulzați din peninsula Iberică în timpul Inchiziției medievale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *