ROMÂNIA

Minciuna PSD și PNL că olandezii vor portul Constanța este o retorică antieuropeană

PSD și PNL încearcă să mute un posibil eșec al intrării în Schengen către exterior. Este o strategie clasică folosită de regimurile slabe de a spune că alții sunt de vină pentru problemele țării.

Practic europenii ar fi de vină pentru eșecurile partidelor care guvernează România. Ele ar fi dorit binele țării, dar nu au fost lăsate.

Această propagandă este dusă de către presa plătită de către cele două partide cu zeci de milioane de euro. Mesajul transmis către români este unul anti-european și de slăbire a încrederii românilor în partenerii europeni. Conform acestui mesaj PSD și PNL sunt un fel de cavaleri care nu cedează presiunilor de a se vinde portul Constanța și de aceea nu suntem primiți în Schengen.

Dar portul Constanța nu este de vânzare.

În spațiul public nu există nici cel puțin o dovadă că Olanda sau cineva din Olanda ar fi avut interesul să preia portul Constanța. Practic afirmațiile făcute nu au nici un fundament. Olandezii nu au spus niciodată că ei doresc ceva de la România.

În realitate această retorică anti-europeană lasă românilor falsa impresie că olandezii sau europenii nu ne doresc și ne pun piedici.

Poporul român și antreprenorii români merită să intre în Schengen. Dacă se va face acest pas în acest an atunci vorbim despre compromisuri făcute de partenerii europeni pentru poporul român și nu pentru clasa politică.

Să nu fim naivi și să credem minciunile PSD și PNL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Interesant ar fi de aflat cu cat au platit-o pe d-na Ioana Cretu cei de la USR sau de olandezi pentru acest articol. Este prea de tot aparitia unui articol pe acesta tema dupa aparitia in presa romaneasca a ambasadorului olandez ca ei n-ar fi impotriva intrarii in spatiului Schengen dar vor garantii din partea noastra, etc. De atatia ani Romania plange dupa intrarea in Schengen si olandezii nu au iesit in presa cu luare de cuvant a Ambasadorului olandez. Totdeauna este vorba de bani. Oare de ce d-na Ioana Cretu nu a amintit si de partidul de opozitie din Olanda care sprijina intrarea Romaniei in spatiul Schengen. Un jurnalist adevarat este cel care este impartial, care transmite catre cititori tot adevarul nu celui care favorizeaza numai o parte. Nu cel care scrie la “comanda” ce i se da “ordin”. Asa cum face d-na Ioana Cretu dupa cum se vede, sau cum lasa sa se vada. Pacat! Cand ti-e foame mananci ce ti se da! Pacat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *